23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Världens starkaste golv firar 50 års-jubileum

| Medlemsnyhet | Företag BASF AB

För 50 år sedan togs det patent på Ucrete-golvlösningen som är baserad på en unik hartsteknologi som ger dessa golv en exceptionell motståndskraft mot aggressiva kemikalier, extrem mekanisk påverkan och termisk chock.

Utvecklingen av Ucrete började i slutet av 1960-talet som en del av sökandet efter en elastisk, hållbar golvbeläggning som skulle vara lätt att påföra och kunna användas i kemiska anläggningar. Det visade sig att polyuretan som huvudingrediens, en kontrollerad reaktion med vatten före påföring och tillsatser som dittills bara använts för betong, var den perfekta lösningen. "Egenskaperna hos Ucrete – namnet är en kombination av uretan och betong – var inget mindre än en revolution", säger Philip Ansell, Marketing Manager, Ucrete Industrial Flooring Europe hos BASF. "Ucrete påverkades inte av eventuell restfukt i underlaget, vilket innebar att det kunde installeras snabbt – perfekt vid allt renoveringsarbete som, därifrån och framåt, nästan inte krävde någon avbrottstid alls. De hartsbaserade lösningarna som hade funnits fram tills dess krävde att underlaget var mycket torrt – ett förberedande steg som var, och fortfarande är, mycket tids- och arbetskrävande."

Hållbara golv till livsmedelsindustrin över hela världen
Ända sedan dess har Ucrete golvlösningar använts på ett omfattande sätt överallt i världen när framför allt elasticitet och hållbarhet har prioriterats. "Ett av de äldsta Ucrete-golven som fortfarande används installerades i ett bryggeris lokaler i Nigeria 1982", säger Ansell som precis nyligen dokumenterade den exceptionella styrkan i golvlösningen med filmen "Ucrete Destruction Challenge". "1975 inredde ett stort, internationellt läskedrycksföretag en av sina anläggningar på Irland med en Ucrete-lösning. Sedan dess har de regelbundet använt Ucrete-golv i sina anläggningar runt om i världen. Våra kunder vet att de kan lita på prestandan och hållbarheten hos våra Ucrete-golvsystem – och de vill ha den pålitligheten om och om igen.

Viktiga framsteg 
Innovation har varit vår främsta drivkraft sedan 1960 och de stora investeringarna i F&U-aktiviteter som gjorts under åren har gjort att vi uppnått flera milstolpar såsom: 

  • 1982: Det första antistatiska, hygieniska terrazzo-golvet för läkemedelsindustrin.
  • 1993: Det första avjämningsskiktet för tung belastning som påförs flytande och som är resistent mot termisk chock och är avsett för ergonomisk påföring.
  • 2003: De första systemen med specificerbara halkskyddsprofiler som ett viktigt säkerhetskrav för livsmedels- och dryckesindustrin.
  • 2011: De första icke-förorenande, snabbhärdande systemen för att minimera avbrottstiden till och med vid låga temperaturer.
  • 2018: Monolitiskt, antistatiskt golv med resistens mot termisk chock”

 

Läs mer om Ucrete - Världens starkaste golv sedan 1969

Medlemsnyhet

Företag
BASF AB

Metallvägen 42
195 72 Rosersberg
Sverige
BASF AB

Sänd till en kollega

0.047