23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Glasrör och kvartsglas för industrin

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Glasrör blev viktiga i samband med industrialiseringen på 1800-talet. Då uppstod behovet av olika typer av specialglas.

Inom en rad olika branscher finns det idag behov av specialglas i olika former. Användningen av specialglas har möjliggjort nya tillverkningsprocesser och rationaliserat och effektiviserat andra. När vi pratar om specialglas kan det handla om exempelvis synglas, härdat glas, glasrör eller kvartsglas.

I den här artikeln ska vi närma oss de två senare typerna. Vi kommer gå igenom vilka egenskaper glasrör och kvartsglas har och vilka användningsområden dessa två typer av specialglas har.

Glasrör
Glasrör, provrör och laboratorieglas används frekvent inom den kemiska industrin och läkemedelsbranschen. Glasrör kan beställas i anpassade utformningar utifrån unika behov. 

När det gäller glasrör för industrin så ser behoven ofta likartade ut, men då och då förekommer olika typer av specialbehov. Glasrör kan beställas i en rad olika utföranden och självklart i helt olika storlekar, från minimala rör för användning i experimentell laboratoriemiljö till gigantiska rör för användning inom stora, tunga industrier.

Kvartsglas
Kvartsglas är en typ av glas som kanske inte alla känner till. Detta trots att kvartsglas är ett av de viktigaste materialen inom industrin. Tack vare dess unika egenskaper har kvartsglas en rad olika användningsområden. Kvartsglas tål stora variationer när det gäller temperatur. Så mycket som 1300 grader är inga problem för kvartsglas.

Samtidigt har materialet unika mekaniska och optiska egenskaper. Kvartsglas släpper igenom ultraviolett och infrarött ljus. Resistent kvartsglas för industrin används bland annat inom läkemedelsindustrin, byggbranschen och inom tillverkning.

Kvartsglas kan beställas i olika former och utföranden för de mest varierande behov. Eftersom egenskaperna är så speciella och användningsområdena så många har leverantörerna av kvartsglas valt att erbjuda sina kunder att få även ovanliga och speciella behov tillgodosedda. Självklart kan det tillkomma en kostnad när industrierna beställer varor som normalt sett inte lagerförs, men i många fall är det värt den extra kostnaden.

Nu har vi tittat lite närmare på hur glasrör och kvartsglas för industrin fungerar och hur behoven av dessa specialglas ser ut. Förhoppningsvis har du fått en djupare förståelse för vad den här typen av glas kan användas till och varför de fyller en viktig funktion inom industrin.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.099