23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dubbelt firande för ROCKWOOL Sverige

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

30 år som verksamhet och 10 år som varumärke på den svenska marknaden. I år är det stort jubileumsår för ROCKWOOL Sverige.

 ”Resan från litet källarföretag till marknadsledare har varit utmanande och fantastiskt kul”, kommenterar Jonas Zacharoff, Business Director på ROCKWOOL Sverige.

April 1989. Företaget ROXULL registrerades som bolag och ett nytt varumärke för tillverkning och försäljning av stenull på den svenska marknaden såg dagens ljus. Företaget hade redan då huvudkontor i Jönköping och ägdes av danska ROCKWOOL.

Pia Svensson, Customer Service Manager, var med från start och har sett utvecklingen av ROCKWOOL i Sverige de senaste 30 åren.
”När vi startade 1989 var vi elva personer som jobbade på kontoret och vi började från noll. Prislistan rymdes på ett A4-ark och allting var manuellt. Vi räknade på miniräknare och pappershögarna var enorma”, berättar Pia.

Verksamheten tuggade på. Men så hände något. För exakt tio år sedan såldes varumärket ROCKWOOL till ROXULL. Det kom att bli den viktigaste händelsen i företagets historia.
”På ett år klev vi från att vara ett litet källarföretag till att bli en av de starkaste aktörerna på den svenska isolermarknaden”, berättar Jonas Zacharoff, som började som säljare på ROXULL år 2003.  

Idag har pappershögarna minskat och miniräknarna är utbytta mot mer effektiva system. Omsättningen slår rekord år efter år och framtiden ser ljus ut.
”Det är många faktorer som har påverkat. Marknaden har varit med oss förstås, men vi har också varit målmedvetna i de val vi har gjort”, säger Jonas.

Han lyfter också vikten av att ha en fungerande organisation. ”Vi är ett väldigt tight gäng som jobbar bra ihop och har kul på vägen” avslutar han.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.098