23948sdkhjf

Klimatberäkning av byggnader - få den automatiskt när du skapar din kostnadskalkyl

| Medlemsnyhet | Företag Elecosoft Consultec AB

Med Bidcons klimatmodul kan du enkelt beräkna byggnaders klimatpåverkan genom att CO2-värden är kopplade till mängdningsberäkningarna. Det innebär kort och gott att när du gjort kalkylen i Bidcon så har du också gjort beräkningen av klimatpåverkan.

Beräkning av klimatpåverkan är en del av framtidens byggande. Det framgå tydligt i Boverkets rapport till regeringen ”Klimatdeklaration av byggnader” där man föreslår regeringen att införa lagkrav vid uppförande av byggnader. Rapporten tipsar också om IT-verktyg som kan lindra den ökade arbetsbelastningen som de nya reglerna skulle innebära för byggföretagen. Ett av dessa verktyg sticker tydligt ut från mängden:

Med Bidcons klimatmodul kan du enkelt beräkna byggnaders klimatpåverkan genom att CO2-värden är kopplade till mängdningsberäkningarna. Det innebär kort och gott att när du gjort kalkylen i Bidcon så har du också gjort beräkningen av klimatpåverkan. Bidcon genererar en kombinerad kostnads- och klimatkalkyl. Du kan enkelt ställa upp alternativa lösningar och snabbt få jämförbara värden för både kostnader och klimatdat.

 

En klimatberäkning från Bidcon uppfyller Miljöbyggnad 3.0, det svenska systemet för miljöcertifiering.

Klimatmodulen är framtagen i ett samarbete mellan Elecosoft och samhällsbyggnadskonsulten Tyréns.

Länk till Boverkets rapport: ”Klimatdeklaration av byggnader” (Bidcon näms på sid 51, 62 & 149) 

Mer om Elecosoft och Bidcon: https://www.elecosoft.se/programvaror/bidcon

Medlemsnyhet

Företag
Elecosoft Consultec AB

Box 111
931 21 Skellefteå
Sverige
Elecosoft Consultec AB

Kataloger mm.

Sänd till en kollega

0.106