23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Allt vanligare att inreda med designlampor i svenska hem

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Marknaden är på uppgång för designlampor i Sverige just nu.

Kanske har du även märkt det själv på både i vänner och kollegors hem liksom på offentliga platser. Designlampor har kommit för att stanna. Från att ha varit något som de flesta inte tänkte en extra tanke på, har lampor och belysning blivit ett allt viktigare inslag som del i inredningen idag.

Gemene man känner till effekterna som rätt belysning har och även hur man sparar pengar på att välja rätta glödlampor och modernare ljusteknik. I och med LED-lampans uppkomst och användande även i familjehem har gemene svensk blivit mer medveten och intresserad av att inreda mer, men med ljus. För nybörjare liksom för konnässör har Designlite blivit lite av en klassiker när det gäller onlinehandel med lampor av högre kvalitet och skönare design. Se här för ett smakprov ur deras sortiment.

Roligare med bättre belysning
Och så är det såklart för att det gör livet lite mer roligt, speciellt och njutbart! Se, även om det är sommar, höst, vår, vinter eller något mellanting av de nämnda, behöver vi ljus för att skapa atmosfär om inte ergonomiska hem. Vi behöver god belysning för att kunna läsa, för att kunna se vad vi har på tallriken och för att njuta av den mat vi ser där, för att kunna ha en aning om hur vi ser ut innan vi lämnar hemmet för en dejt eller för jobbet en vardag. Ljus är viktigt, men det tar inte slut där.

Belysning, är lite av en annan grej. Belysning handlar om utförandet mer än den praktiska ljuskällan. Belysningen handlar om designen vi avhandlar här; såsom nivå av inspiration du eller dina gäster får när ni ser på er lampa eller ljuskälla. Och givetvis handlar det om placering. Placering av belysningen är nyckeln till ert designade hem.

Inspireras av moderna lampor
Öva din medvetenhet om du inte tänker anlita en ljusdesigner. Att placera ljuset rätt, och att belysa rätt kan ändra dina möbler och andra föremål helt. Det känner vi såklart till från museum och andra institutioner. Moderna lampor kännetecknas bland annat av flexibilitet. Det gör att du exempelvis kan justera lampan för att belysa nya punkter i ditt hem med tiden, utan att byta lampan i sig. Skandinavisk design å andra sidan är enkel och harmonisk, formad och färgad i naturtoner och material.

Populära återförsäljare
Designlite har en hel samling av skandinaviska designers såsom den danska Louis Poulsen och hans typiska lampor i djärv design. Se modellen Moser, för ultimat nedtoning i formen av ett vitt klot som kanske erinrar om en tand, en frusen vattendroppe och så vidare. PH Snowball och liknande modeller som kanske tagit inspiration ifrån äldre modeller av fläktar med blad som fördelar ljuset över hela rummet men samtidigt inte exponerar ljuskällan för mycket. Vägglampor till fasaden, liksom till kök och badrum; här finns allt för ditt hem och oavsett tidigare inredningsstil har du med ljus chansen att ändra intrycket med så här enkla medel! Läs mer om det här.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.049