23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Asbest, en lömsk och farlig fiber

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Asbest som byggmaterial var vanligt förekommande innan användningen förbjöds i början av 80-talet. Det hälsofarliga och cancerogena asbestdammet frigörs vid renoveringar och rivning.

Asbestdammet kan frigöras vid t ex sågning, slipning, håltagning men även vid högtryckstvättning, målarskrapning. På grund av hälsoriskerna vid hantering av asbest har Arbetsmiljöverket utfärdat regler som gäller företag och yrkesmässig hantering av asbest. Arbetsmiljöverket rekommenderar dock även privatpersoner att, för sin egen och sina anhörigas säkerhet, följa verkets regler om hur man hanterar asbest på ett säkert sätt. Asbest orsakar årligen ett hundratal dödsfall i Sverige som en följd av asbestexponering. Det tar 20 – 40 år innan allvarliga sjukdomar som mesoteliom, lungcancer och asbestos uppträder. För att minimera riskerna för att arbetstagare utsätts för asbesthaltigt damm vid rivning eller renovering måste man undersöka och identifiera vilka material som innehåller asbest med hjälp av en asbestanalys.

Asbestanalyser
Safe Control Materialteknik har 25 års erfarenhet av asbestanalyser av byggmaterial. Byggmaterialprover lämnas eller skickas till oss för analys i vårt oberoende och ackrediterade laboratorium.  Vi erbjuder leveranstider av provresultat från inom 3 timmar efter materialinlämning. Vi analyserar även asbestförekomst i luft (krävs en luftpump som kan hyras av oss).

>>Mera information om asbestanalyser

Utbildning om asbest 31/1
Safe Control erbjuder utbildningar om asbest. Målsättningen är att öka kunskapen om varför asbest är farligt, var det kan förekomma och vilka regler och föreskrifter som gäller vid hantering av asbest. 
Nästa utbildning (halvdag) äger rum 31/1 2019 och man kan välja för- eller eftermiddag. Utbildningen äger rum i Göteborg.

>>Mera information om utbildningen och om hur du anmäler dig

 

 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Sänd till en kollega

0.078