23948sdkhjf

Expansivt förtroende i Stockholm

| Medlemsnyhet | Företag Abetong AB

De senaste sju åren har Erik Lindholm på Wästbygg i Stockholm jobbat med Simon Lind på Abetong. Under tiden har tilliten vuxit i kapp med huskropparna.

Projekten har avlöst varandra och Erik Lindholm har haft olika arbetsgivare men relationen till projektledaren Simon Lind och hans arbetsgrupp har bestått.

– Jag och Simon har haft ett strålande samarbete i alla år. Jag kan lita på att det vi kommit överens om blir av och att vi löser problem som uppstår efter hand utan tjafs. Både han och jag vill att det ska funka för båda, säger Erik Lindholm. 

– Jag tror det brukar vara en hyfsat behaglig resa och det handlar om personkemi, men också om att saker blir rätt. Tilliten är ömsesidig, jag har själv stor respekt för Eriks kunnande, säger Simon Lind. 

 Det började med två större bostadsprojekt i Stockholm 2011, Tant Gredelin och Tant Brun. Erik Lindholm var då platschef på Värmdö bygg och Abetong levererade och monterade stommen. 

– Vår vd inledde samarbetet och när vi sedan blev uppköpta av Serneke och skulle uppföra Björnlandet åt Svenska bostäder ville jag fortsätta jobba med Abetong, säger Erik Lindholm. 

När han började på Wästbygg förra året fick han än en gång gnugga geniknölarna tillsammans med Simon. Kristinebergs slottspark med 182 bostäder är deras fjärde gemensamma projekt. Erik Lindholms regionchef hade kontaktat Abetong förutsättningslöst i ett tidigt skede och fått ett anbud som låg på is, och när det blev en lucka i produktionen ringde säljaren och frågade om Wästbygg fortfarande var intresserade. 

– Jag uppskattade det väldigt mycket och tog det som bevis för att Abetong också tycker att samarbetet fungerar, säger Erik Lindholm. 
Simon Lind behöver ofta bara kasta en blick på ritningen för att se om någon av arkitektens idéer kan bli svår att omvandla till element och balkar.

– Då hittar vi en annan väg tillsammans. Det brukar vara kreativa diskussioner, man kanske får dela på en balk eller göra den på ett annat sätt för att den ska bli lättare att transportera. Vi har ofta sparat pengar på smarta lösningar, säger Erik Lindholm. 

En viktig ingrediens i ett gott samarbete är förståelse. Det kan handla om en så enkel sak som en försenad bygghandling. 

– Simon och hans kollegor är flexibla och om vi behöver några dagar extra på oss så brukar det kunna lösa sig. Det är väldigt god stämning på våra möten och det är skönt!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Abetong AB

Taptogränd 6
351 03 Växjö
Sverige
Abetong AB

Sänd till en kollega

0.092