23948sdkhjf

Bygger ny torgbyggnad – planeras stå klar i höst 

Serneke och Krafstaden Fastigheter har skrivit avtal om att bygga Trollhättans nya torgbyggnad. ”Det är ett hedersuppdrag att få vara med och bygga på en så central plats och att få bidra till något för alla som bor i, eller besöker Trollhättan”, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke  

Den nya torgbyggnaden i Trollhättan kommer bland annat att innehålla både restaurangverksamheter och turistbyrå och ska enligt Kraftstadens ambitioner byggas i trä, glas och stål. Den slutliga utformningen är dock inte klar ännu. 

– Vi har ett långt och gott samarbete med Kraftstaden och vi ser fram emot att tillsammans få utveckla något som blir ett nytt och spännande tillskott till stadsbilden i Trollhättan, säger Christoffer Sundin på Serneke. 

Serneke och Kraftstaden Fastigheter AB har undertecknat ett så kallat samverkansavtal, som innebär att man i en första fas tillsammans ska planera projektet i detalj samt bestämma budget för att i fas två uppföra byggnaden. Byggstart är planerad till mars i år och torgbyggnaden beräknas att stå klar i oktober 2020. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095