23948sdkhjf

Snickarpodden är tillbaka

Ny säsong för nominerad podd

Nyligen blev det klart att Snickarpodden är nominerat till Jämställdhetsbygget, byggbranschens egna jämställdhetspris. I Snickarpodden berättar kvinnor som valt att byta sina jobb som bland annat florist och undersköterska för att ta på sig varsel och hjälm och ge sig ut på byggena. Man kan få en och annan ocensurerad inblick i vardagen – men också arbetsglädjen, inspirationen och viljan hos snickarlärlingar som under 5 800 timmar ska lära sig ett nytt yrke.

JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi har nu kommit ungefär halvvägs i sitt lärlingsprogram. Hur ser deras vardag ut nu? Är de fortfarande lika nöjda med beslutet om att byta bana lite senare i livet? I säsongens första avsnitt hör vi dem berätta om hur livet förändrats sedan de började jobba på bygget.

– Jag vill ju verkligen att om jag får en dotter i framtiden så ska det vara lika självklart för henne att bli hantverkare eller barnskötare eller något annat kvinnodominerat yrke. Det ska ju inte vara några konstigheter med att det finns kvinnor på en byggarbetsplats, säger Susanne Wacklin, snickarlärling på JM som även hörs i Snickarpodden.

– Man sträcker ändå på sig några centimeter när man hör sig själv säga ”jag är snickare”, säger Linn Gergi, snickarlärling på JM som även hörs i Snickarpodden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078