23948sdkhjf

Nordiskt arkitektsamarbete vid stort sjukhusbygge

Link arkitektur ska tillsammans med Ratio arkitekter och Bølgeblikk rita nya Drammens sjukhus. Ett projekt på över 100 000 kvadratmeter.
Link arkitektur har tillsammans med Ratio arkitekter och Bølgeblikk tilldelats uppdraget att rita det nya Drammens sjukhus. Ett storprojekt som ska kunna vara tillgängligt för patienter tidigast om sju år, det skriver Link arkitektur i ett pressmeddelande.

Link arkitetketer har tidigare ritat sjukhusbyggnader i både Stockholm och Köpenhamn. Rigshospitalet i Köpenhamn och Södersjukhuset i Stockholm är bland projekten de varit inblandade i. Erfarneheterna därifrån ska tas med i planeringen av det nya projketet.

- Vi ser fram emot ett norsk-svensk-danskt samarbete som kommer att resultera i ny kunskap som vi kan erbjuda våra svenska kunder, säger Anna Espling Rolf, ansvarig för vård och omsorg på Link arkitektur i Sverige.

Projektet är en jättesatsning. Totalt beräknas det kosta 8,6 miljarder norska kronor att färdigställa och ska bli hela 121 000 kvadratmeter stort. Start för byggnationen är planerad till 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078