23948sdkhjf

JSB bygger 132 lägenheter i Järfälla

Uppdraget passar bra in i företagets planer på att växa i området kring Mälardalen.
I förra veckan tecknade John Svensson Byggnads rma AB (JSB) och Järfällahus kontrakt om att bygga fastigheten Riddaren i Jakobsberg. Totalt kommer det att bli 132 hyreslägenheter, förskola och garage i byggnaden.

Geografiskt sett är det ett väldigt bra kontrakt för JSB. Karlshamnsföretaget håller på att etablera sig i Mälardalen, och det här kontraktet gör att man kommer att jobba i Järfälla fram till sommaren 2020. Byggstart för projektet är i mars nästa år.

– Det här är vårt första uppdrag för kommunägda Järfällahus. Sedan en tid bygger JSB upp en verksamhet i Mälardalen och detta uppdrag passar väl in i vår strategi att fortsätta växa i regionen, säger Peter Axelsson, arbetschef på JSB i Mälardalen i pressmeddelandet.

Huset som byggs kommer har en sammanlagd boyta på 5401 kvadratmeter. Med lägenheter i varierande storlekar. På markplanet kommer två lokaler plus en förskola att byggas och under det ska fastighetens garage ligga. Huset kommer att variera mellan 4-8 våningar.

– Det ska bli riktigt roligt att starta det här uppdraget. Vi har mycket goda erfarenheter av att arbeta med andra kommunala bostadsbolag och tycker att det känns värdefullt att kunna vara med och bidra till att det byggs er bra hyresrätter i vårt samhälle, säger Peter Axelsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094