23948sdkhjf

Erlandsson Bygg köper i norra Skåne

Region syd förstärker verksamheten genom förvärv i Hässleholm.
Erlandsson Bygg i Syd meddelar att man köper Hässleholmföretaget Göinge Bygg och Fastighets AB, ett förvärv som enligt Erlandsson bygg gör att man stärker sina marknadsandelar i nordöstra Skåne.

Nu hoppas man på att det förvärvade bolagets erfarenhet från större projekt ska komplettera den verksamhet man har i området.

– Vi ser stora möjligheter att växa och ta större andel av marknaden, förvärvet av Göinge är en del i ledet av vår satsning på den lokala marknaden i norra Skåne, säger Fredrik Kamf Schlyter, vd för Erlandsson Bygg i Syd, i ett pressmeddelande.

Göinge Bygg och Fastighets, som framförallt fokuserar på byggentreprenad och byggservice, grundades 1974 och omsätter i dag runt 70 miljoner kronor med cirka 30 anställda. Sedan 18 september är man nu en del av Erlandsson Bygg i Syd, som är en av moderbolagets sex regionverksamheter tillsammans med Väst, Öst, Dalarna, Mitt och Stockholm.

I region Syd har man sex lokalkontor, bland annat i Hässleholm, och man är totalt 200 anställda. Under senaste året omsatt man omkring 700 miljoner kronor, vilket tillsammans med övriga regionverksamheter innebar en omsättning på 5 miljarder kronor för Erlandsson-koncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078