23948sdkhjf

BRA bygg får jätteorder av Geely

Volvos cars ägare, biltillverkaren Geely, förlägger sitt utvecklingscenter till Göteborg. BRA bygg har fått uppdraget att bygga anläggningen.
Geelykoncernen har tecknat en avsiktsförklaring med Älvstranden Utveckling AB om förvärv av en 24 500 kvadratmeter stor tomt. På den tomten ska företagets nya utvecklingscenter byggas. Ett uppdrag som gått till BRA bygg.

Anläggningen kommer att vara 70 000-80 000 kvadratmeter och ha rum för 3500 personer och kommer att ligga på Lindholmen i Göteborg. Under byggnationstiden räknar Bra bygg med att 300-400 personer ska jobba heltid med projektet.

Några exakta siffror på vad projektet kostar har Geely inte velat gå ut med, men Dagens Industri skriver att det tidigare förekommit uppgifter om en kostnad på tre miljarder kronor, en siffra som Geely inte har bekräftat.

Bra byggs vd Magnus Riemer var med på plats när avsiktsförklaringen signerades i Kina.

– Vi har kreativt samarbetat med Geely för att ta fram ett koncept för deras etablering av Geely Innovation Center i Göteborg, säger Magnus Riemer, VD, Billström Riemer Andersson AB i ett pressmeddelande.

Att valet föll på BRA bygg menar Geely har att göra med att företagen har en liknande filosofi.

– Geely är ett entrepenörsföretag i grunden och uppskattar den liknande filosofin som finns hos BRA Bygg. Lyhördhet för våra specifika behov och vårt behov av hög hastighet är bland det utmärkande för vårt val av byggentreprenör, säger Gang Wei, Vice VD för CEVT och Geelys projektansvarige i Göteborg.

Den första delen av bygget beräknas stå klart vid 2020 för att sedan fortsätta ytterligare något år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063