23948sdkhjf

Stockholms stad riktar sig till unga arkitekter

I en markanvisningstävling har byggherrar möjlighet att vara med och tävla om ensamrätt till en markanvisning – Om de samarbetar med unga arkitekter.
För att vinna måste byggherrarna skapa ett nytt, attraktivt bostadskvarter i Solberga, med den lilla haken att arkitektkontoret man samarbetar med har en ägare som är under 40 år. Ett skissförslag på det nya området ska tas fram av deltagarna.

– Det ska bli spännande att se hur de tävlande tar tillvara platsen och skapar nya värden och kvalitéer. Vi hoppas på många kreativa förslag, säger Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd (S), i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Målet med tävlingen från Stockholms stads sida är att uppmuntra nyskapande och kreativ arkitektur och att bredda arkitektmarknaden. De vill med tävlingen få in yngre personer i en enligt dem bransch som domineras av de stora aktörerna.

– Idag dominerar de stora etablerade arkitektkontoren marknaden. Med den här tävlingen vill vi ge nya, unga arkitekter chansen att få in en fot, säger Roger Mogert.

Tävlingsbidragen kan skickas in från den 27 juni till den 15 december. Två månader senare, i februari, utses vinnaren.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078