23948sdkhjf

Företag utreds för olaglig arbetskraft

Andra gången som Örebro-företaget misstänks för brott mot utlänningslagen.
De EU-gemensamma tillslagen på flera byggarbetsplatser i landet i maj – som genomfördes av polisen, Arbetsmiljöverket och Skatteverket – resulterade bland annat i att nio makedonska arbetare avvisades då de saknade tillstånd att vistas i Sverige.

Ett företag som i samband med tillslagen misstänks för att ha använt sig av olaglig utländsk arbetskraft, har sedan tidigare utretts för samma brott, skriver P4 Örebro.

Företaget, som i dag är inblandat i ett större bygge på Aspholmen i Örebro, anmäldes 2013 av fackförbundet Byggnads vid ett bilhallsbygge. Då misstänktes företaget använda sig av flera serbiska byggarbetare utan arbetstillstånd.

Den utredningen lades ner, då gränspolisen aldrig fick något svar från Migrationsverket huruvida de serbiska arbetarna hade den specialkompetens som företaget uppgav att de hade, vilket i sin tur skulle kunna innebära att man inte behövde arbetstillstånd.

– Det är illa om samma personer och företag återkommer med flera anmälningar om att man använder arbetskraft som saknar arbetstillstånd, säger Hans Pont, chef för gränspolisen i region Bergslagen, till P4 Örebro.

Enligt radiokanalen uppger företaget att arbetarna är anställda av ett makedonskt företag, medan en av arbetarna uppgett för Arbetsmiljöverket att en person i företaget leder bygget samt delat ut arbetskläder.

Gränspolisen i regionen ska nu utreda fallet, men har i dagsläget inga resurser för att driva utredningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079