23948sdkhjf

Veidekke Bostad ny delägare i Folkhem Trä

Veidekke kliver på allvar in på den svenska marknaden för flerbostadshus i trä.
Veidekke Bostad blir delägare i Folkhem Trä när Rikshem säljer hälften av det helägda bolaget. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

"Därigenom fördjupar Rikshem och Veidekke det framgångsrika samarbete bolagen har sedan tidigare gällande bostadsrättsproduktion, samtidigt som Veidekke på allvar kliver in på den svenska marknaden för flerbostadshus i trä", skriver bolaget.

– Möjligheten att kunna bygga flerbostadshus i trä är något vi eftersökt en längre tid. Vi ser trä som ett viktigt, kompletterande segment med en stark koppling till vår långsiktiga hållbarhetsstrategi, kommenterar Per-Martin Eriksson, vd i Veidekke Bostad.

Veidekke Bostad och Rikshem har sedan tidigare ett väletablerat samarbete kring utveckling av bostadsrätter, som i huvudsak produceras av Veidekke Entreprenad. Samarbetet förstärks nu ytterligare med vidgat fokus även på trähus.

– Vi får nu tillgång till en organisation som kan säkerställa produktionen av Folkhem Träs bostäder. Det blir en utmärkt kombination med Rikshem som är det bostadsbolag i Sverige som bygger flest bostäder i trä, säger Erik Hävermark, chef projekt- och fastighetsutveckling på Rikshem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093