23948sdkhjf

Södra säljer dotterbolag

Södra säljer SIWood till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten.
Träanläggningen UAB SIWood är belägen i Litauen med en personalstyrka på 60 personer. Anläggningen tillverkar MDF-produkter till bland annat väggar och tak och företagets största marknader är byggvaruhandeln i Sverige och Norge. Övertagandet sker den 1 juli, enligt ett pressmeddelande från Södra.

Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood, säger i pressmeddelandet att Sörnsen Holzleisten är en av huduvleverantörerna och att säljandet av SIWood stärker samarbetet.

– Den 1 januari i år överlät vi Södra Wood Grimslöv till Sörnsen Holzleisten och har sedan dess fördjupat samarbetet med företaget. Övertagandet av SIWood ger Sörnsen en konkurrenskraftig produktion, vilket betyder ökad leveranstrygghet samt en förbättrad flexibilitet för oss som kund.

Sörnsen Holzleisten har idag enheter i Tyskland, Estland och Sverige. Företaget omsätter 70 miljoner euro, cirka 680 miljoner kronor, och har 350 anställda.

– Sörnsen-koncernen står inför en kraftig ökning av affärsverksamheten i år. SIWood fokuserar på att tillverka MDF-lister och -skivor för de skandinaviska marknaderna och har tillgänglig kapacitet. Denna kapacitet kan Sörnsen använda för att köra MDF-produkter för marknaden i Centraleuropa.

Enligt Sörnsen kommer SIWood framöver att stå för "Soernsen International Wood".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095