23948sdkhjf

Peab bygger när fuskbyggd bro ersätts

100 miljoners-uppdraget i jämtländska Lit .
Den 400 meter långa bron i Lit, som går över Indalsälven i Jämtland, har sedan början av 2000-talet pekats ut för renovering. I 2012 upptäckte även Trafikverket vid en utredning att den inte hade byggts på rätt sätt, vilket till slut ledde till beslut om att riva den gamla och ersätta med en ny.

– Man hade inte byggt den på rätt sätt, armeringen i bropelarna har inte knutits ihop med brospannet på rätt sätt, sade Mats Olofsson, samhällsplanerare på Trafikverket, till SVT Nyheter Jämtland för snart fem år sedan.

Bron räknades inte som trafikfarlig, men byborna runtomkring har under flera år påkallat behovet av en ny bro, rapporterade P4 Jämtland 2013.

Efter några års planering står det klart att Peab vinner uppdraget om att bygga den nya bron, i ett kontrakt värt cirka 100 miljoner kronor. Bygget av den nya bron startar i sommar och kommer att ske några meter uppströms från den gamla bron, som i sin tur kommer att användas fram tills den nya bron färdigställs.

– Bron är en viktig länk mellan Lit och Södra Söre. Att vara med och utveckla infrastrukturen i samhället är viktigt för oss, därför är det mycket glädjande att vi har fått förtroendet att bygga den nya Litsbron i Östersunds kommun i Jämtland, säger Jörgen Eriksson, regionchef på Peab i ett pressmeddelande.

Byggtiden för uppdraget, som är en totalentreprenad, beräknas ta två år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094