23948sdkhjf

Elmia kan bli helkommunalt bolag

Mässarrangören i Jönköping föreslås bli ett helägt kommunalt bolag.
Enligt ett ett pressmeddelande från mässarrangören är det minoritetsägarna i Elmia AB som nu tagit initiativ till att överlåta samtliga sina andelar till det kommunala bolaget Jönköpings Rådhus AB.

Styrelsen i Jönköpings Rådhus AB har beslutat att ställa sig bakom ett förvärv av minoritetsägarnas andelar till ett värde om 35,5 miljoner kronor, samt att låta kommunfullmäktige ta ställning till en aktieöverlåtelse. Överlåtelsen blir av under förutsättning att kommunfullmäktige ställer sig bakom förvärvet. Tillträdesdagen föreslås ske när kommunfullmäktiges beslut att godkänna avtalet vunnit laga kraft, dock tidigast den 1 augusti 2017.

– Vi är glada över att vi och minoritetsägarna delar uppfattningen om Elmias betydelse för kommunen och att vi har en samsyn i att det är bra för bolaget med en ägare, säger Ann-Marie Nilsson, styrelseordförande i Jönköpings Rådhus AB, i en presskommentar.

Elmia AB ägs i dag till 82 procent av Jönköpings Rådhus AB, resterande 18 procent ägs av Herenco AB, NCC AB, Förlags AB Albinsson & Sjöberg, Handelskammaren i Jönköpings län samt Smålands Fotbollsförbund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063