23948sdkhjf

Ny generaldirektör för Boverket

"Har en gedigen erfarenhet av samhällsplanering, boende och byggande, såväl från näringslivet som från offentlig förvaltning".
Regeringen har beslutat att anställa Anders Sjelvgren som generaldirektör och chef för Boverket.

Han har närmast tjänstgjort som divisionschef på Research Institutes of Sweden, RISE. Anders Sjelvgren tillträder sin befattning den 1 juli 2017.

– Jag är glad att Anders Sjelvgren tackat ja till erbjudandet att leda Boverket. Boverket är en central aktör inom bostadspolitiken och har därmed en mycket viktig roll för att möta en av Sveriges största samhällsutmaningar – bostadsfrågan. Anders Sjelvgren har en gedigen erfarenhet av samhällsplanering, boende och byggande, såväl från näringslivet som från offentlig förvaltning. Jag vill också passa på att tacka Susann Bard som på ett förtjänstfullt sätt lett myndigheten under de sex månader som myndigheten stått utan en ordinarie generaldirektör, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).

Boverket är förvaltningsmyndighet för frågor om byggd miljö, hushållning med mark- och vattenområden, fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelse, boende och bostadsfinansiering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062