23948sdkhjf

EIO och VVS-Företagen slås ihop

Skapar gemensam arbetsgivar- och branschförening.
Föreningarna Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) och VVS-Företagen har tagit beslut om att ta det slutgiltiga steget mot att bli en gemensam arbetsgivar- och branschförening.

– Nu är vi äntligen i mål. Det känns fantastiskt bra att vi har lyckats komma ända hit och att vi nu får förtroende att fortsätta framåt. Arbetet med samgåendet har fungerat bra, arbetsgrupperna har varit engagerade med ett gemensamt mål. Det har varit en förutsättning för att vi har lyckats så bra, kommenterar Anders Mattsson, ordförande i Installatörsföretagen.

De båda föreningarna representerar i dag fler än 3 650 medlemsföretag med cirka 49 000 anställda, alla verksamma inom VVS, el- och teleteknik, kyla och teknisk isolering. Därmed blir Installatörsföretagen en av de större aktörerna inom Svenskt Näringsliv.

Jan Siezing, vd för Installatörsföretagen, menar att samgåendet är en förutsättning för branschens framtida utveckling.

– Tekniken utvecklas i en rasande fart. Vi ser att våra branscher smälter ihop och att vi behöver anpassa oss och bli såväl bredare som mer kundanpassade i vårt sätt att arbeta. Genom samgåendet blir vi konkurrenskraftiga på ett helt nytt sätt, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062