23948sdkhjf

Mångmiljardprojektet i Malmö blir både större och dyrare

Notan höjs med cirka 5 miljarder när man utökar planeringen av den centrala vårdbyggnaden vid Skånes universitetssjukhus.
Universitetssjukhusen i Malmö och Lund slogs ihop till Skånes universitetssjukhus (Sus) 2010, och sedan dess har man planerat att utöka sjukhusområdet i Malmö.

För två år sedan startade ombyggnaden inne på området. Förutom en rad ombyggnationer stod även nybyggnationen av en stor vårdbyggnad om cirka 65 000 kvadratmeter på agendan. Kostnadsberäkningen för det omfattande projektet landade då på 7 miljarder kronor, med ett planerat färdigställande 2022.

Nu beräknar beredningen för framtidens sjukvård, som hanterar sjukhusombyggnaderna, att notan kommer att landa på cirka 12,3 miljarder kronor, skriver Sydsvenskan.

Anledningen är främst att den nya vårdbyggnaden planeras bli nästan dubbelt så stor – 110 000 kvadratmeter, vilket beredningen kommit fram till under ett sammanträde på onsdagen.

Ärendet tas upp i Skånes regionstyrelse 1 juni och det slutgiltiga beslutet om projektets budget tas i regionfullmäktige 20 juni.

Projektet beräknas nu stå färdigt 2023. Skanska står som byggentreprenör och arkitektbyrån i projektet är White arkitekter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094