23948sdkhjf

50 nya jobb till husfabrikören

Anebyhusgruppen startar ny produktion.
Anebyhusgruppen är inne i ett expansivt skede och investerar nu i ytterligare en produktionsanläggning för tillverkning av volymhus.

– Att öka produktionskapaciteten är en förutsättning för att vi ska kunna möta den ökade efterfrågan, säger Anebyhusgruppens ägare Johan Enocson i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen är belägen i Pauliström, i Vetlanda kommun. Sedan tidigare har Anebyhusgruppen produktionsanläggningar i Klöverfors, Ruda och Åseda, där man bland annat tillverkar volymhus åt Boklok. Under 2016 och 2017 har fabriken i Klöverfors byggts ut i flera etapper.

– Vi ser en ökad efterfrågan på volymhus. Tack vare den nya anläggningen kan vi nu fortsätta att expandera i snabbare takt, säger Anebyhusgruppens vd Peter Bosson.

Det femårsavtal som Anebyhusgruppen har med Boklok är värt 2 miljarder kronor och innebär leverans av drygt 360 volymhus/år. Den nya anläggningen i Pauliström beräknas att vara igång 1 februari 2018 och kommer kring 2020 att ha en kapacitet på cirka 500 volymhus/år.

– En av de största utmaningarna framåt är att hitta arbetskraft. Vi tror att den nya volymhusfabriken kommer att ge minst 50 nya arbetstillfällen under nästa år, säger Johan Enocson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063