23948sdkhjf

Arkitema ritar vårdbyggnad

Dansk inspiration när Arkitema ritar en ny byggnad för psykiatrisk vård vid Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan.
Arkitema Architects har vunnit ett anbud för en ny byggnad för psykiatri i Trollhättan, Region Västra Götaland. Projektet genomförs på uppdrag av Västfastigheter omfattar cirka 18 000 kvadratmeter nybyggnad. Byggnaden kommer att placeras i ett skogsparti i direkt anslutning till det befintliga länssjukhuset i Trollhättan.

– Den nya byggnaden ger oss en möjlighet att introducera erfarenheter, idéer och inspiration från våra nyligen uppförda psykiatribyggnader i Danmark som har uppvisat fantastiska resultat. Till exempel Esbjerg psykiatri där antalet bältesläggningar har minskat med 70 procent tack vare den arkitektoniska utformningen, säger Urban Blomberg, affärsområdeschef på Arkitema Architects, i ett pressmeddelande.

Uppdraget startar inom kort med programarbete och projektering som beräknas pågå 2017-2018. Den färdiga byggnaden beräknas stå klar i mars 2021. Uppdraget är ett samarbetsprojekt med medarbetare från Arkitemas kontor i Stockholm och Århus, Danmark.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094