23948sdkhjf

De tar hem hållbarhetspriset

Bransch- och intresseorganisationen Sabo delar ut pris för hållbart byggande inom allmännyttan.
Årets tema för bransch- och intresseorganisationen Sabos (Sveriges allmännyttiga bostadsföretag) hållbarhetspris är skapande av hållbart boende vid en nyproduktion eller renovering.

Extra fokus har lagts på att se hur allmännyttan skapar förutsättningar för att de boende ska välja en mer hållbar livsstil.

– Med hållbarhetspriset vill vi lyfta fram de tre hållbarhetsdimensionerna; ekologisk, social och ekonomisk. För att fungera långsiktigt behöver de gå hand i hand så att allmännyttan kan erbjuda goda bostäder, Helén Ohlsson, ordförande i juryn och ledamot i Sabos styrelse.

Vinnaren blev Skövdebostäder för nybyggnadsprojektet Aspö Eko-logi. Några av anledningarna till vinsten listas som blandade boendeformer, lösningar för bilfrihet och ett helhetstänk.

– Jag är oerhört stolt över att vi lyckats få till helheten i det här projektet och verkligen kan visa att det går att jobba med alla aspekter av hållbarhet i ett bostadsprojekt till rimliga kostnader utan att göra avkall på kvaliteten, säger Dan Sandén, vd för Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

I motiveringen går det att läsa mer specifikt varför Skövdebostäder står som vinnare:

"Blandade boendeformer, rimlig hyresnivå, mobilitetslösningar för bilfria liv, elsparande hemma/bortaknapp, miljövänliga materialval och en gemensam köksträdgård med eget regnvattenssystem – allt detta och mycket mer gör Skövdebostäder till en mycket värdig vinnare av Sabos hållbarhetspris 2017.”

Samtidigt delar Sabo också ut ett hedersomnämnade till Östersundshem, för sin nyproduktion Remonthagen. Där har man enligt Sabo lyckats pressa priserna men ändå lyckats hålla en hög hållbarhetsprofil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081