23948sdkhjf

Nya bostäder i Växjö byggs i KL-trä

Stora Enso har fått i uppdrag att leverera massiva träprodukter till bostadsprojektet Trummens Strand i Växjö.
Det handlar totalt om cirka 6 300 kubikmeter träprodukter i form av CLT (korslimmat trä) som Stora Enso ska leverera till Trummens Strand. Det gör bygget till ett av Sveriges största trähusprojekt.

Projektet innefattar bland annat 150 lägenheter och en förskola och kommer att byggas av byggentreprenören GBJ Bygg. De högsta bostadshusen kommer ha åtta våningsplan. Det norska företaget Woodcon AS samordnar leverans och projektering genom sitt svenska bolag Woodconstruction Sweden AB.

Enligt Mikael Lindberg, försäljningschef på division Wood Products på Stora Enso, finns ett ökat fokus på hållbart byggande i Sverige, vilket medför att intresset för trä som byggmaterial ökar.

Även i Växjö görs det satsningar på byggnader i trä.

– I Växjö har vi tagit fram en särskild träbyggnadsstrategi för att stimulera till ökad användning av trä i byggandet. Målet är att år 2020 ska minst 50 procent av den kommunala nybyggnationen vara träbaserad. Vi är på god väg och utfallet för år 2016 hamnade på glädjande 67 procent, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Grundarbetet vid Trummens Strand har påbörjats och planerad inflyttning är vid årsskiftet 2018/2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063