23948sdkhjf

Tävlingsvinnare får bygga trähus i Göteborg

Riksbyggen och Sweco samt HSB och CaseStudio har vunnit en tävling om att få bygga varsitt trähus i Göteborg.
Tävlingen utlystes den 9 november av fastighetsnämnden i Göteborg. Totalt kom det in 33 bidrag. Att skapa ett innovativt och mer hållbart bostadskvarter med hjälp av den senaste trähustekniken och traditionellt hantverk stod i fokus för tävlingen.

Vinnarna blev Riksbyggen tillsammans med Sweco och HSB tillsammans med CaseStudio. De får nu uppdraget att bygga ett nytt bostadskvarter, sammanlagt 134 nya hyres- och bostadsrätter, helt i trä på Gibraltargatan i Göteborg.

– Det har varit ett stort intresse för tävlingen och det har varit hård konkurrens om uppdraget. Det ska bli riktigt spännande att se hur dessa två förslag bidrar till områdets utveckling samt inspirerar branschen till fler innovativa trähus i Göteborg, säger Martin Öbo, fastighetsdirektör för Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande.

Både hyresrätter och bostadsrätter
Tävlingen gällde två tomter, en med 89 hyresrätter och en med 45 bostadsrätter. Riksbyggen och Sweco vann bygget av bostadsrätterna och HSB vann tillsammans med Case Studio bygget av hyresrätterna.

Juryn för tävlingen har bestått av representanter från Göteborgs Stad där fastighetskontoret, stadsbyggnadskontoret och stadsdelsförvaltningen Centrum deltagit. Juryn har även haft med en extern konsult vars spetskompetens är hållbar utveckling.

När bostäderna kommer börja byggas är i nuläget oklart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094