23948sdkhjf

Han blir ny IT-chef hos Tyréns

Får i uppdrag att införa helt ny koncern-övergripande systemplattform.
Tyréns har rekryterat Claes-Håkan Johansson till rollen som CIO på företaget.

– Vi är glada att kunna rekrytera Claes-Håkan. Han har gedigen erfarenhet av att driva och utveckla strategiskt arbete på ledningsnivå. Nu får han en plats i vår ledningsgrupp och ska ta ett övergripande ansvar för genomförandet av koncernens IT-strategi och transformation. Ytterst handlar det om att samla och utveckla Tyréns digitala kompetens och verktyg för att skapa en ännu bättre leverans till våra kunder, kommenterar Ulrika Francke, vd för Tyréns.

Claes-Håkan Johansson kommer närmast från Riksrevisionen och innan dess från oljebolaget Preem där han hade rollen som CIO.

Enligt Tyréns står bolaget i dag inför flera viktiga projekt som påverkar produktionsmetoder och därmed affärsmodeller. Bland annat pågår utveckling av en ny typ av plattformar för nästa generation av projekteringsverktyg. Tyréns är även ledande inom BIM och har under flera år arbetat med att utveckla detta i verksamheten. Claes-Håkan Johanssons uppdrag kommer bland annat vara att ansvara för design, upphandling och implementering av helt ny koncern-övergripande systemplattform.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156