23948sdkhjf

Derome köper upp bygghandelskedja

Derome Byggvaror gör sin hittills största investering och förvärvar byggmaterialföretaget Bygg-Aktiv med tolv anläggningar i södra Sverige.
Träindustriföretaget Derome Byggvaror och Träteknik AB expanderar och förvärvar konkurrenten Bygg-Aktiv, även kallat Bygga, med tolv anläggningar i Skåne, Blekinge och Småland. Förvärvet innebär att Derome går från 23 till 35 bygghandelsanläggningar i västra och södra Sverige.

Bygg-Aktiv Material AB startades 2001 av Ulf Malmgren och bestod då av en anläggning, Sösdala Trä. I dag omsätter verksamheten cirka 450 miljoner kronor med omkring 100 anställda.

– Bygga är en välskött verksamhet med goda resultat och vi kommer göra allt vi kan för att göra övergången så smidig som möjlig för både personal, kunder och leverantörer, säger Deromes vd Johan Winroth i en kommentar.

Derome har i dag 23 bygghandlare och cirka 850 anställda. I och med förvärvet av Bygga ökar personalstyrkan med ytterligare omkring 100 personer. Förvärvet av Bygga är företagets hittills största investering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081