23948sdkhjf

De är årets företag i glasbranschen

Stockholmsföretaget prisas för modernt tänkande och innovativa lösningar.
I samband med Glasbranschföreningens kongress i Malmö​ i förra veckan passade man samtidigt på att dela ut priset för årets företag i glasbranschen 2017. Priset går till ett av föreningens medlemsföretag som under de senaste två åren gjort både framgångsrika och uppskattade insatser.

Som vinnare stod Stockholmsföretaget Fasadglas Bäcklin AB, som bland annat hyllades för att ha utgått från traditionella verksamhet och samtidigt låtit andra verksamheter växa fram.

Enligt företagets vd Jan Lindholm är priset en bekräftelse på väl genomförda satsningar.

– Jag är oerhört stolt över att få ta emot det här priset, som jag vill tillägna alla medarbetare på Fasadglas, säger Jan Lindholm i ett uttalande.

Bland de kriterier som juryn använder för att välja ut vinnaren syns ekonomi, kvalitet, innovation, marknadskommunikation och miljö. I motiveringen till årets vinnare lyfts utvecklingen av företagets avdelning för projektutveckling fram, där man samarbetar med arkitekter och beställare för att ge kunskap om hur projekten kan genomföras med modern glasbyggnadsteknik. Dessutom lovordas man för sin produktutveckling, där personalen bidragit till flera innovativa lösningar.

Läs ett utdrag ur motiveringen nedan:

"Företagets förmåga att bidra till en spännande och attraktiv arkitektur visar sig i ett flertal utnämningar som bland annat Kasper Salin-priset för nya Arkitekturskolan i Stockholm, Glaspriset för Jarlahuset, men även för uppmärksammade projekt som Mall of Scandinavia och Glasvasen i Malmö. Fasadglas ger glasbranschen gott renommé, inte minst genom sin nyfikenhet och sitt mod att satsa på nya tekniker och verksamheter, som till exempel printglas och solcellsteknik.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.5