23948sdkhjf

Nätjätte storsatsar i Sverige

Den amerikanska IT-jätten Amazon Web Services ska bygga tre datacenter i Sverige.
Den amerikanska företaget Amazon Web Service ska etablera sig i Sverige och valet har fallit på Västerås, Eskilstuna och Katrineholm, rapporterar Di Digital. Amazon ska bygga datacenter i de tre städerna som ska stå klara redan nästa år.

Etableringen är en av de största näringslivsinvesteringarna som skett i städerna och kommer att ge många nya jobb.

– Det är den största etableringen i Västerås på överskådlig tid, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Även i Eskilstuna hyllas storsatsningen.

– Det här är en mycket stor etablering för Sverige, Mälardalen och naturligtvis jätteviktig för Eskilstuna, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fler arbetstillfällen och skatteintäkter
Amazon Web Services är en del av Amazon.com. Verksamheten handlar bland annat om molnbaserade plattformstjänster, där företag som IKEA, Telenor, Husqvarna Wireless Car använder tjänsterna.

Enligt företagets vd Andy Jassy är den svenska etableringen en mycket stor investering, inte bara i infrastruktur utan även avseende antal medarbetare som ska anställas. Satsningen väntas därmed ge arbetstillfällen, skatteintäkter och bred kompetens kring uppbyggnad och drift av storskalig, digital infrastruktur. Över tid kan investeringen handla om miljarder dollar i hela regionen. Det framgår av ett pressmeddelande från Eskilstuna kommun.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078