23948sdkhjf

NCC utmanar åkeribranschen med app

Åkare ska få uppdrag direkt via NCC:s app – i stället för att gå via åkerinäringen. Digitaliseringschefen: "Vi utmanar spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering".
Förra sommaren släppte NCC sin egen app Loop Rocks. Appen är en öppen plattform med målet att skapa mer effektiv hantering av sten, jord och andra sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser, mellan företag och privatpersoner. Via appen matchar NCC utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial genom att ”loopa” materialet direkt mellan byggarbetsplatserna.

NCC tar nu nästa steg i att förnya branschen för byggmaterial och börjar även att ansluta åkerier, maskinuthyrare och miljökonsulter till Loop Rocks.

De redan 2 500 registrerade användare runt om i Sverige som använder Loop Rocks, för att köpa eller sälja fyllnadsmassor, kan från och med nästa vecka även hitta den bästa möjliga transportlösningen för sitt material direkt mellan byggarbetsplatserna.

– Vi ser detta som ett naturligt nästa steg för Loop Rocks där vi utmanar spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering. Genom att ansluta åkerier, maskinuthyrare och miljökonsulter möjliggör vi smartare materialtransporter direkt mellan byggarbetsplatser. Det blir både mer kostnadseffektivt och miljövänligt, säger Anders Torell, chef för Business Transformation och Digitalisering på NCC Industry.

Premiär i april
Den första Loop Rocks-lastbilen börjar köra i Mälardalen i april. Åkarna äger sina bilar själva men får sina uppdrag direkt från Loop Rocks i stället för att gå via åkerinäringen.

– Hanteringen av andrahandsmaterial är en mångmiljardindustri som fram till i dag skötts med onödiga transporter och utsläpp. Med Loop Rocks bidrar vi till en cirkulär ekonomi där andrahandsmaterial transporteras och återanvänds direkt på ett effektivare sätt, säger Anders Torell.

Konceptet att ansluta åkerier virtuellt till Loop Rocks lanseras på Åre Business Forum 29-31 mars. Loop Rocks har redan hanterat närmare en miljon ton sekundärmaterial och anslutit över 600 byggprojekt. I maj månad lanseras tjänsten även i Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078