23948sdkhjf

Cowi förvärvar konsultbolag

Köp av projektledningskonsult ska stärka Cowi på Stockholmsmarknaden.
Cowi förvärvar projektledningskonsulten Projektbyrån Stockholm AB. Enligt Cowi är förvärvet strategiskt viktigt då det stärker bolagets position på Stockholmsmarknaden.

– För Cowi ligger förvärvet helt i linje med vår strävan att stärka vår position i Sverige och framförallt i Stockholm. Vi och Projektbyrån är också helt överens om hur väl våra verksamheter passar ihop och vilka synergier ett sammangående får, säger Cowi Sveriges vd Pär Hammarberg.

Förvärvet träder i kraft 28 april 2017 då Projektbyrån Stockholm går in som helägt dotterbolag i Cowi.

– Vi delägare är mycket glada över att vi hittat en köpare som gör det möjligt för oss att fortsätta bedriva och utveckla verksamheten inom projektledning och våra strategier stämmer väldigt väl överens med Cowis, kommenterar Projektbyråns vd Jonas Hellström.

Cowi ser Stockholm som en av sina viktigaste tillväxtmarknader. Företaget har nästan fördubblat sin verksamhet i huvudstaden under den senaste treårsperioden. Projektledning är ingen ny kompetens för Cowi, men förvärvet innebär bland annat företaget kompletterar sin tjänste- och projektportfölj vad det gäller construction management.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079