23948sdkhjf

Svenska golvläggare stämmer Google

Nockeby Parkett & Entreprenad vill få bort omdöme. Nu stämmer de sökjätten, rapporterar Breakit.
Det svenska småföretaget Nockeby Parkett & Entreprenad stämmer Google. Företaget vill få bort ett omdöme om bolaget på deras företagssida på Google och menar att sökjätten inte hjälpt dem med detta. Det rapporterar sajten Breakit.

Det var för drygt två månader sedan som någon skrev ett negativt omdöme om Nockeby Parkett & Entreprenad på företagssidan på Google. Enligt Breakit ska recensionen ha handlat om att bolaget inte dök upp till ett jobb. ”Undvik detta skojar-företag!”, avslutas recensionen enligt sajten.

Men Nockeby Parkett & Entreprenad menar att inlägget är falskt och bolaget har varit i kontakt med Google för att få bort omdömet. Dock utan framgång.

Nu väljer företaget att stämma Google i svensk domstol för att få bort inlägget.

”Vår verksamhet genomgår stor skada just nu. Flera hundra tusen i förlorade intäkter kan vara på grund av ett omdöme som ligger ute på Google's omdömesportal my business. Inlägget som ligger ute är skrivet av okänd enbart för att skada vår verksamhet (förmodligen en konkurrent)”, skriver bolaget i sin stämningsansökan, enligt Breakit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078