23948sdkhjf

Uppstickarbolaget i konkurs

Karlstadföretaget ville utmana stålbyggarna med kompositmaterial. Men efter år av ekonomiska bekymmer tvingas bolaget nu i konkurs.
Building Supply har vid flertalet tillfällen berättat om Karlstadföretaget Mobile Composite Solutions (MCS).

Företagets affärsidé har varit att tillverka gjutna moduler i ett plastbaserat kompositmaterial, som sedan limmats ihop till isolerade hallar och sålts mot bland annat byggbranschen.

I april 2015 uppmärksammade Building Supply företaget, som då andades stor optimism.

– Det har varit ett otroligt intresse hittills. De som bygger i traditionellt material, som till exempel stål, tror på detta. De har uttryckt att de även vill börja använda vår lösning. De vill hoppa på komposit-tåget, sade företagets dåvarande försäljningschef Kelly Finnpers i en intervju.

Men sedan dess har företaget slitit för att få fart på försäljningen och i augusti 2016 rapporterade Nya Wermlands-Tidningen (NWT) att bolaget var illa ute. Utlovade pengar från ett engelskt riskkapitalbolag dök aldrig upp och MCS fick söka stöd lokalt.

– Två lokala investerare och en utländsk investerare har gått in. Almi Värmland och Vinnova har hjälpt till, men det räcker inte. Vi måste snabbt få in mer kapital annars går vi miste om den enormt viktiga tillväxtfasen och vi blir ett företag på sparlåga, kommenterade Göran Frödin, delägare och styrelseordförande, då i NWT.

Men pengarna räckte inte till och sedan i måndags är det värmländska bolaget försatt i konkurs.

– Det gick inte längre. Vi fick aldrig några pengar från det engelska riskkapitalbolaget och det har hela tiden varit svårigheter att hitta riskkapital härhemma i Sverige, säger Marcus Norström, vd i MCS, i en kommentar till NWT.

Carl-Henry Salomonsson, Hamilton Advokatbyrå, har utsetts till konkursförvaltare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172