23948sdkhjf

Miljonregn över lägenhetsbygge

Robert Dicksons stiftelse får 61 miljoner i investeringsbidrag för nybyggnationerna vid Nya Kryddhyllan.
Robert Dicksons stiftelses projekt i Gårdsten på nya Kryddhyllan har nu beviljats statligt investeringsbidrag. Totalt ska 132 lägenheter byggas och det statliga stödet för byggnationen är 61 miljoner kronor. Lägenheterna byggs av Peab.

– Stiftelsens syfte finns inskrivet i våra stadgar, ett av uppdragen är att tillhandahålla lägenheter till mindre bemedlade arbetare så länge behov finns. Behovet av lägenheter är i dagsläget extremt stort i hela Göteborg. Vi är därför mycket stolta över vår satsning på nybyggnation, säger Mikael Jansson, vd för Robert Dicksons stiftelse.

Billigare hyra
Den totala kostnaden för bygget av de tre hyreshusen beräknas idag till 260 miljoner. Det statliga investeringsstödet på 61 miljoner innebär mer konkret att hyran för en 75 kvadratmeter stor lägenhet nu kan bli runt 780 kronor billigare per månad, skriver GöteborgDirekt.

Byggnationen är en del i Gårdstens vision 2025 med att få 1000 nya bostäder på 10 år.

Bygget vid nya Kryddhyllan påbörjades i oktober och omfattar tre punkthus på vardera elva våningar. Lägenheterna kommer byggas i olika storlekar, från enrummare till fyror, skriver GöteborgDirekt. Inflyttningen kommer ske etappvis med start i januari 2018.

Arbetslösa ungdomar fick byggjobb
Stiftelsen och Peab, som bygger husen, ville samtidigt göra en samhällsinsats genom att erbjuda arbetslösa ungdomar utbildning, jobb och boende.

– Det saknas byggnadsarbetare i hela landet och så vi diskuterade hur vi skulle kunna hitta på något bra koncept. Vi erbjöd mellan fem och tio ungdomar utbildning genom Peab och tre stycken går det riktigt bra för, vilket är väldigt roligt. De kommer erbjudas tillsvidareanställning och förstahandskontrakt om de slutför utbildningen, säger Mikael Jansson till GöteborgDirekt.

Robert Dicksons stiftelse äger och förvaltar 1 000 bostadslägenheter i Göteborgs stad. Stiftelsen producerar även nya hyreslägenheter inom Göteborg. I dagsläget pågår produktion av 200 lägenheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082