23948sdkhjf

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier

"Styrelsen och vd har olika syn på förändringsarbetet", skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande.
Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier efter sex år som vd. Det meddelade branschorganisationen i ett pressutskick på onsdagseftermiddagen.

Oenighet mellan vd och styrelse, hur verksamheten ska bedrivas, ligger bakom beslutet.

"Under det senaste året har Sveriges Byggindustrier bedrivit ett stort förändringsarbete för att göra organisationen än mer relevant i en föränderlig omvärld. Under arbetets gång har det blivit tydligt att styrelsen och vd har olika syn på förändringsarbetet. Därför har Ola Månsson valt att lämna som vd för Sveriges Byggindustrier", skriver branschorganisationen i pressmeddelandet.

Ola Månsson lämnar sin vd-roll nu, men kommer att slutföra vissa uppdrag för Sveriges Byggindustriers räkning.

– Ola Månsson har flyttat fram positionerna för Sveriges Byggindustrier. Han har framgångsrikt lett arbetet med branschorganisationens fokusområden, som exempelvis en sund byggbransch och en säker arbetsplats. I dag har Sveriges Byggindustrier fler medlemmar än någonsin. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Ola för hans stora och värdefulla bidrag under alla dessa år, kommenterar Tore Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.

Vd:n säger sig vara stolt över det arbete branschorganisationen gjort under hans sex år på posten.

– I dag har vi en byggbransch som går på högvarv, som är attraktivare och sundare än någonsin och där antalet arbetsplatsolyckor har minskat. Här har vi som branschorganisation haft en viktig roll. Det senaste året har vi lagt mycket kraft och tid på att utveckla Sveriges Byggindustrier ytterligare. Vi har kommit en bra bit på vägen, och stakat ut riktningen. Nu lämnar jag över stafettpinnen i det arbetet, säger Ola Månsson.

En rekryteringsprocess för att finna en ny vd kommer, enligt branschorganisationen, att inledas så snart som möjligt. Tills vidare går Mats Åkerlind, i dag vice vd, in som tillförordnad vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064