23948sdkhjf

Tillverkaren i Mariannelund tar stororder

Det här är deras näst största affär under de 35 år som bolaget verkat.
Leiab Fönster har tagit hem sin näst största order i företagets 35-åriga historia. Storordern är värd cirka 18 miljoner kronor och innebär att bolaget anställer vid fabriken i Mariannelund. Det rapporterar Smålands-Tidningen.

– Vi har kunnat erbjuda tillsvidareanställning för tio personer som vi har haft inne på tidsbegränsade anställningar, säger vd Johan Pettersson till tidningen.

Leiab tillverkar aluminiumfönster med träbeklädd insida.

Mariannelund är beläget mitt i Småland - med grannbyar som Lönneberga och Bullerbyn. Cirka 20 procent av Leiabs omsättning på 200 miljoner kronor går på export.

Affären innebär att 1 700 fönster och fönsterdörrar ska levereras till ett nytt bostadskvarter med 200 lägenheter i London.

Leiab Fönster har i dag 140 anställda och är inne i en expansiv fas.

Brittiska affärer är inte helt ovanliga för bolaget. London uppges komma på fjärde plats efter Stockholm, Göteborg och Malmö, när det gäller affärer för dem.

Men de har ingen personal på plats eller något kontor i England utan allt arbete görs från Mariannelund.

– Vår säljare Terry packar en resväska och sedan åker han kollektivt med tunnelbana och tåg i London. Det är vårt sätt att göra affärer och det visar sig att det går att göra stora affärer på det sättet, säger Johan Pettersson till Smålands-Tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062