23948sdkhjf

Planer för ny bussterminal vid Slussen får kritik

Huvudskyddsombudet för bussförarna i Nacka och Värmdö riktar nu kritik mot planerna för den nya bussterminalen, skriver Sveriges Radio.
Det var i tisdags som samrådet om den planerade nya bussterminalen för Nacka- och Värmdöbussarna avslutades. Enligt förslaget ska den sprängas in i Katarinaberget vid Slussen i Stockholm, vilket kritiker motsätter sig, skriver lokaltidningen Mitt i Stockholm.

I ett yttrande till Stockholms stad skriver Lars Öberg i Kommunal, som är huvudskyddsombud för bussförarna i Nacka och Värmdö, att risken för brand blir stor och luftkvaliteten dålig om bussterminalen byggs i ett bergrum.

Han menar att det för bussförarna som tillbringar mycket tid i terminalområdet, både under raster och när de släpper på och av folk, också blir en fråga om arbetsmiljö, skriver Mitt i Stockholm. Han föreslår att bussterminalen i stället byggs på kajen mellan Saltsjön och den plats där terminalen finns nu eftersom han ser flera fördelar med en utomhusterminal.

Under samrådet har både allmänheten och berörda instanser som fastighetsägare och andra myndigheter tyckt till om förslaget. Totalt har stadsbyggnadskontoret fått in omkring 200 svar, skriver lokaltidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11