23948sdkhjf

Entreprenadkoncern säljer betongverksamhet

VD:n: "Vi vill fokusera på kärnverksamheten – ett naturligt val för oss att sälja".
Karlstadföretaget Kewab, mest känt inom anläggning och transport, avyttrar sin betongverksamhet till Thomas Betong. Det berättar företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Affären innebär att Thomas Betong förvärvar och tar över Kewabs två fabriker i Karlstad. För Thomas Betong började allting i Karlstad 1955 när Martin Thomas öppnade företagets första betongfabrik. Under drygt 60 år har företaget sedan startat nya och förvärvat lokala betongfabriker. Affären med Kewab innebär att företaget nu förbättrar sitt fabriksnätverk i Värmland.

– Karlstad ligger nära vårt hjärta och har stark koppling till vårt arv eftersom det är här förtagets historia började för drygt 60 år sedan. Vi är ett oberoende, familjeägt svenskt företag, med starkt entreprenörskap och lokal närvaro, kommenterar Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

För Kewab är beslutet ett steg i strategin att utveckla sina andra affärsområden inom anläggning, transport, bostad, elkraft och rental.

– Vi har haft en fantastisk utveckling sedan vi startade betongproduktion 2011, men nu när vi vill fokusera på kärnverksamheten är det ett naturligt val för oss att sälja vår betongverksamhet till Thomas Betong. De har alla förutsättningar att utveckla betongmarknaden i Värmland, säger Fredrik Larsson, vd på Kewab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079