23948sdkhjf

Inglasad inomhuspark i Stockholm kan bli verklighet

Arkitektbyrån Utopias spektakulära förslag: en inglasad inomhuspark mitt på S:t Eriksplan som är gratis att besöka.
Arkitektbyrån Utopia Arkitekter anser det i Stockholms stad finns alldeles för få offentliga platser som är gratis och beskriver sitt projekt som "en grön icke-kommersiell inomhusmiljö mitt i staden".

Parken utgörs av en huvudbyggnad som är uppdelad i sex ellipsformade småbyggnader. Allt är byggt i glas och trä och ska fungera som ett komplement till Vasaparken under höst- och vintermånaderna.

I projektet har man valt att fokusera på hållbarhet och har därför valt klimatsmarta och återvinningsbara material. Byggnaden ska också under en stor del av året producera sin egen värme.

Sveriges Träbyggnadskansli delfinansiär
Parken ska vara helt gratis för besökare, och ska även kunna användas för bland annat författarträffar, förskolebesök, teaterföreställningar, skolkonserter, stadsodlingskurser och utomhusbio – fast inomhus. Vissa sådana träffar kan eventuellt behöva betala en mindre avgift.

Parken är det första i en serie förslag som Utopia har för utvecklingen av Stockholm som man valt att kalla Utopia Ideas.

Förslaget offentliggjordes på fastighetsmässan MIPIM i Cannes och på Utopia Arkitekters hemsida på onsdagen. Förslaget har även presenterats för Stockholms stad.

Sveriges Träbyggnadskansli och Glasbranschföreningen är delfinansiärer av förslaget för S:t Eriksplans inomhuspark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109