23948sdkhjf

Derome förvärvar industrihandel

Köper bolag med 150 miljoner i omsättning.
Derome Byggvaror & Träteknik fortsätter expandera och breddar dessutom erbjudandet jämfört med tidigare. Det framgår av ett pressmeddelande.

I dagarna har bolaget träffat en överenskommelse att förvärva IMAB Industrihandel i Halmstad och Helsingborg. Det innebär att Derome nu kan ge kunderna ett bredare erbjudande som även innehåller industriförnödenheter.

Derome uppges under en tid ha undersökt möjligheten att utveckla erbjudandet av byggförnödenheter, för att kunna bli en ännu mer heltäckande leverantör och ytterligare förenkla proffsens vardag. IMAB startades 1972 och har varit ett familjeföretag i många år.

IMAB beskrivs som ett väletablerat varumärke i Halland och nordvästra Skåne. Därför kommer båda IMAB-anläggningarna fortsätta att verka under samma namn, även efter uppköpet. Deromegruppen får nu in ny kunskap och erfarenhet av försäljning av industriförnödenheter (stål, verktyg, maskiner och industrivaror) i organisationen.

– Det är en stor fördel för våra kunder som nu får tillgång till cirka 20 000 lagerförda artiklar av förnödenheter, som de tidigare behövt köpa hos någon annan leverantör på sin ort, säger Deromes vd Johan Winroth.

IMAB omsätter 150 miljoner kronor och förvärvet innebär att Derome blir ytterligare cirka 50 nya medarbetare från och med den 3 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094