23948sdkhjf

Fönsterföretag i konkurs

Konkursförvaltaren: "Det finns redan intressenter som har hört av sig"
Företaget Astral AB, med bas i Örnsköldsvik, försattes i konkurs i slutet av januari. Nu letar konkursförvaltaren efter en köpare, som kan ta över företaget som i dagsläget har 23 anställda, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

– Vi hade ett väldigt dåligt 2015 och försökte rädda upp 2016. Vi var på god väg att klara oss, men det gick inte, säger vd:n och delägaren Jörgen Söderström till tidningen, och tillägger att konkurrensen inom aluminium och glas hårdnat de senaste åren.

Man har sedan grundandet 1982 utvecklat verksamheten till att syssla med lackering, inglasning och fönsterrenovering med aluminiumprofiler och har levererat produkter till fönstertillverkare över hela Sverige.

Bland annat har man två pulverlackeringslinjer där man uppskattningsvis lackerar 1,5 miljoner meter aluminium per år, och äger även ett ett av de första svenska systemen för inglasning och fönsterrenovering med aluminiumprofiler. Under 2015 omsatte företaget cirka 82 miljoner kronor.

Enligt konkursförvaltaren har man ännu inte grepp om hur stora skulderna är, men tror att man ska kunna hinna hitta en köpare innan anbudstiden går ut 28 februari. Jörgen Söderström hoppas att någon tar över verksamheten och berättar att både skatter och löner är betalda.

– Det finns redan intressenter som har hört av sig, säger Sofia Norlén från advokatbyrån Kaiding, till Örnsköldsviks Allehanda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109