23948sdkhjf

"Stolta över att ha fått förtroendet av Trafikverket"

Veidekke bygger trafikplats i Göteborg.
– Vi är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet av Trafikverket att genomföra ett så komplext och utmanande projekt på en mycket trafikintensiv vägsträcka, säger Fredrik Indevall, arbetschef på Veidekke.

Projektet är en totalentreprenad som innefattar, förutom en planskild trafikplats, diverse förändringar på väg 155 samt omkringliggande lokalvägnät i Göteborg. En 100 meter lång bro byggs över huvudled med två stycken 100 meter långa av- och påfartsramper. Väg 155 breddas och 800 meter sexfältsväg förläggs till största delen i ny sträckning söder om befintligt läge. Nya hållplatslägen uppförs på Sörredsvägen och Väg 155 för ökad tillgänglighet.

Arbetsområdet angränsar till Volvo personvagnars fabrik vilket medför en hårt trafikerad väg med cirka 30 000 fordon/dygn med ett stort antal pendlare till och från fabriken. Stort fokus kommer därför att läggas på trafikplanering, enligt Veidekke.

– Ett projekt med stor volym som löper över en längre tid passar för den samlade erfarenheten och kompetensen vi har på denna typ av anläggningsprojekt. Vi trivs som bäst när flera olika anläggningsaktiviteter ingår i projekten och har en väl utvecklad samarbetsmodell där vi nyttjar den kollektiva intelligensen, säger Peter Svenningsson regionchef på Veidekke.

Byggstart är planerad till mars 2017 och projektet beräknas ta cirka två och ett halvt år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.06