23948sdkhjf

WSP tar hem uppdrag för Stockholms östliga förbindelse

Förbindelsen kommer att vara ett av Sveriges större vägtunnelprojekt.
Planläggningsprocessen pågår för närvarande för en östlig förbindelse i Stockholm som ska binda samman Norra och Södra länken. Förbindelsen kommer att vara ett av Sveriges större vägtunnelprojekt, även spårtunnel ingår i utredningen.

Teknikkonsultföretaget WSP har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram väg- och järnvägsplan, upprättande av miljökonsekvensbeskrivningar, tillåtlighetsprövning, systemhandlingar samt underlag för tillståndshantering. Bolagets arbete kommer att pågå fram till slutet av 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att vi nu kan kontraktera WSP och på så vis komma vidare i arbetet med att ta fram underlag för vårt fortsatta arbete med Östlig förbindelse, säger Lars Lilja, projektchef Östlig förbindelse, Trafikverket.

– Det här är ett mycket intressant uppdrag och förmodligen ett av de största väg- och spårprojekten i Sverige under kommande tioårsperiod. WSP har genomfört ett flertal uppdrag inom Östlig förbindelse och har en tydlig förståelse för projektets komplexitet. Vi är glada över att ha fått Trafikverkets förtroende och det är en mycket dedikerad konsultgrupp som ser fram emot att genomföra arbetet, säger Magnus Meyer, vd på WSP.
Läs mer om: WSP
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079