23948sdkhjf

Norsk sammanslagning: "Lika stora som NCC"

Betonmast och Hæhre Isachen går ihop och blir en av landets största bygg- och anläggningskoncerner.
De norska bygg- och anläggningssbolagen Betonmast och Hæhre Isachsen går samman och bildar BetonmastHæhre. Den nya koncernen blir 2 200 anställda starka och förväntas omsätta 9 miljarder norska kronor under 2017.

De två företagen var stora inom var sina områden innan sammanslagningen: Betonmast bygger bostäder, skolor och offentliga byggnader, medan Hæhre Isachen är starka inom anläggningsarbeten och specialiserar sig på vägbyggen.

– Betonmast och Hæhre Isachsen vill tillsammans skapa ett av Norges största och mest kompletta koncerner inom bygg, anläggning och egendomsutveckling. Sammanslagningen är en offensiv satsning som underlättar för ökad tillväxt och lönsamhet, säger koncernchef Jørgen Evensen, tidigare vd för Betonmast, i ett pressmeddelande.

I och med fusionen blir man Norges femte största inom bygg och anläggning, bakom Veidekke, AF Gruppen, Skanska Norge och NCC Construction. Med BetonmastHæhres förväntade omsättning på nio miljarder norska kronor placerar man sig precis framför NCC, som under 2015 omsatte 8,9 miljarder.

Enligt ett pressmeddelande säger man just att man förmodas "bli ungefär lika stora som svenska konkurrenten NCC, och inte hamna långt under Skanska vad gäller omsättning".

Den nya koncernen har också planer på att växa i Sverige – Betonmast har redan innan sammanslagningen etablerat sig i Göteborg och under första kvartalet siktar man på att utöka verksamheten till Stockholm.

BetonmastHæhre hoppas vara operativa innan påsk, men först måste fusionen godkännas av norska Konkurrensverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156