23948sdkhjf

Underhåller motorvägar för 2 miljarder

Kontraktet är sjuårigt och gäller Somerset County Council i sydvästra England.
Skanska har tecknat ett sjuårigt underhållskontrakt avseende motorvägar med Somerset County Council, i sydvästra England. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det totala värdet under kontraktstiden är cirka 2,0 miljarder kronor. Intäkterna för de två första åren, cirka 570 miljoner kronor, kommer att inkluderas i orderingången för Skanska UK i det första kvartalet 2017.

Skanska kommer fortsätta att tillhandahålla ett brett utbud av motorvägstjänster, såsom strukturellt och reaktivt underhåll, vinterunderhåll, räddningstjänster samt utformande av underhållet.

Somerset County Council var en av de första lokala myndigheterna i Storbritannien att lägga ut underhållet av motorvägar. Det här är det längsta partnerskapet för vägunderhåll i Storbritannien, med start 1996. Det tidigare avtalet inleddes 2010, och detta är den fjärde omgången som Skanskas team haft uppdraget.

Kontraktet löper från den 1 april 2017 till och med den 31 mars 2024, med möjlighet till förlängning med upp till ytterligare tre år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11