23948sdkhjf

Skånskt takföretag förvärvar

Gasellföretaget växer så det knakar.
Montagegruppen i Malmö, som är specialiserade på undertak, har sedan de förvärvades av Junibostäder 2012 haft en stark utvecklingskurva. Omsättningen har gått från 22 miljoner kronor 2012 till 115 miljoner kronor 2015.

Uppväxlingen har bland annat uppmärksammats av Dagens Industri i deras årliga lista över snabbväxande företag: för 2016 utsågs man av tidningen till ett av årets gasellföretag. I dag har man cirka 30 anställda och erbjuder specialmontage över hela landet.

Nu fortsätter man att växa genom ett förvärv av Växjöbaserade företaget TJ Akustiktak, som har cirka 20 anställda. Planen är att TJ:s ägare stannar kvar i verksamheten, medan Montagegruppens vd Peter Lindström tar över det operativa ansvaret, skriver man i ett pressmeddelande.

– Som ledande undertaksföretag i Småland och Blekinge med kunnig och härlig personal så skall det bli ett nöje att få arbeta vidare tillsammans med dem, säger Peter Lindström i ett uttalande, och fortsätter:

– Montagegruppen och TJ Akustiktak är väl rustade för utveckling framöver och genom denna affär stärker vi vår gemensamma position som den ledande aktören i södra Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096