23948sdkhjf

Likviditetsproblem hos Concent

Fastighetsutvecklaren på "ruinens brant", rapporterar branschmedia.
NGM-noterade fastighetsutvecklingsbolaget Concent Holding, aktuellt med flera stora byggen i Sverige, har ansträngd ekonomi. Enligt tidningen Fastighetsnytt närmar sig bolaget "ruinens brant" och tidigare i veckan meddelade bolaget att man skjuter upp utdelningen på sina preferensaktier för fjärde kvartalet 2016.

Enligt Fastighetsnytt letar Concent nu en så kallad strukturaffär för att rädda verksamheten. Att få till en strukturaffär handlar om att få in nya finansiärer, större aktieägare som kan skjuta till kapital i bolaget. Målet bekräftas i lokala medier av företagets styrelseordförande Sven Kallstenius.

– Det är inte svårt att förklara varför. Det är helt enkelt en prioriteringsfråga. Jag tillträdde som ordförande efter sommaren. Min uppgift är att få till en strukturaffär så att vi kan finansiera alla projekt vi har fått, säger han till Nerikes Allehanda om den uppskjutna utdelningen.

Under hösten lämnade också stora delar av ledningsgruppen bolaget, rapporterar Fastighetsnytt. Den 20 oktober 2016 kom nyheten att vd Matias Lindberg bara ett par månader efter sitt tillträde skulle lämna bolaget. Och dagen efter kom beskedet att ytterligare fyra medlemmar ur ledningsgruppen bestämt sig för att sluta.

Huvudägare för Concent är Mikael Fahlander, tidigare klubbordförande i Örebro Hockey, som inte vill ge några kommentarer.

– Det är min släkt som äger företaget. Jag har inga kommentarer, säger han till Nerikes Allehanda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078