23948sdkhjf

Byggbranschen välkomnar Sveriges första IPMA-certifiering

Projektengagemang utvecklar utbildning för IPMA-certifiering för projektledare inom bygg.
Teknik- och arkitektkonsulten är först i Sverige med att utveckla en kurs som är grund för IPMA-certifiering.

Kursen har, enligt företaget, tagits fram av seniora projektledare med bakgrund inom både bygg, tillverkning och telekom.

– Många branscher ligger långt fram i kunskap om projektledningsteori och väljer att certifiera sin projektledare. Detta är något som tidigare saknats i byggbranschen. Trots att vi i praktiken förmodligen är den bransch som kan projektledning bäst ligger vi efter när det gäller teoretisk kunskap. IPMA-certifiering av projektledare är vanligt i andra branscher och den nya kursen är nu ordentligt efterfrågad, speciellt bland yngre, säger Åsa Jacobsson, avdelningschef management på Projektengagemang.

Fakta: IPMA
Under 2002 infördes i Sverige en ny certifiering som utvecklats av IPMA, International Project Management Association. IPMA är en internationell organisation med ett femtiotal nationella medlemsorganisationer och totalt över 50 000 medlemmar. IPMA arbetar aktivt för att främja och utveckla projekt som arbetsform. Varje år certifieras ca 16.000 projektledare över hela världen enligt IPMAs certifieringssystem.

Källa: wenell.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064